INGREDIENSER:

Gulerødder 350 g groftrevne
Løg 125 g groftskåret
Kartofler 150 g
S
mør 30 g
Sukker ½ tsk.
Peber, hvid, lidt
Hønsebouillon 8-9 dl
Piskefløde 3/4 dl
Salt
Citronsaft ca.1 spsk.

TILBEHØR:
Baconskiver 150 g papirstynde
Vindrue-
kerneolie 2 tsk.
Gulerod 1½ dl. groftrevet
Purløg, klippet
Creme fraiche 18 %

Gulerodssuppe

Skær kartofler i terninger. Smelt smørret i en storbundet gryde. Rør gulerødder, løg og kartofler i. Rør i 3-5 minutter, indtil grønsagerne er varmet igennem og er ved at få en smule farve. Rør sukker og peber i og hæld 8 dl. hønsebouillon i. Kog op og læg låg på. Lad suppen småkoge i ca. 25 min. Grønsagerne skal være helt bløde. Purér suppen i en blender eller mos den gennem en fintmasket sigte. Kog suppen op igen, pisk fløde i og kog op. Smag til med salt, peber og citronsaft. Er suppen for tyk, så pisk mere bouillon i.

Hertil kan suppen gøres parat i god tid i forvejen.

Gør tilbehøret parat. Skær baconskiverne i tynde strimler på tværs. Varm olie godt op på en pande og steg strimlerne let gyldne. Lad dem køle af på nogle lag køkkenrullepapir. Opbevar revet gulerod og klippet purløg i hver sin pose i køleskab.

Suppen kan serveres i portioner eller i suppeterrin med tilbehøret i skåle for sig og groft hvedebrød til.

TIPS: Suppen kan serveres varm eller kold, og den kan laves dagen før og opbevares tildækket i køleskab.