INGREDIENSER:

Denne opskrift høre sammen med
HANECONSOMMÉ
UNGHANEBRYST
KARRYSUPPE

Unghane på små 3 kg fra Gråsten
Porrer 4
Gulerødder 4
Løg 4
Selleri 1
Persillerod 1
Laurbærblade 4
Timian 1 kvist
Persille 1 bdt.
Rosmarin 1 kvist

Grundsuppe

Begynd med at skære brystet af og læg det til side. Det skal anvendes til stegt unghane i sennepsovs. Læg resten af unghanen i en suppegryde og hæld vand ved, så det dækker. Kog nu langsomt op og skum grundigt. Skær urterne i grove tern og hæld dem i gryden sammen med krydderurterne. Lad det hele småsimre i en time og tag gryden af varmen. Lad unghanen køle af i suppen.

Når unghanen er kølet af, tages den op. Alt kødet pilles fra skrog, lår og vinger og lægges i en skål. De kogte suppeurter tages også op og gemmes. Kom skind, ben og skrog tilbage i gryden, evt. sammen med det grønne fra porrerne (vask grundigt!) og lad det hele koge videre stille og roligt et par timer eller tre. Derefter sies suppen fra. Og den kan nu bruges i en række forskellige sammenhænge – naturligvis til forskellige supper, men også som smagsgiver til andre haneretter.

PÅ UNGHANE OG URTER