INGREDIENSER:

25 BRØD
35 BOLLER

Smør 50 g
Mælk 4 dl.
A38 1 dl acidophilus-tykmælk
Gær 50 g
Salt 2 tsk groft
Sukker 2 tsk
Gulerødder 8 revne,
600 g
Hvedeklid 50 g (ca.2dl)
Hvedemel ca. 800 g
Pensling:
Sammenpisket æg
Pynt: Hvedeklid

Gulerodsbrød / boller

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt acidophilus-tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alu-folie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ældt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af eller mere af melet så dejen slipper hænderne. Del dejen i 20 stykker og form dem til små brød ca. 10 cm lange. Bollerne er mindre og dejen deles i 35 stykker og rulles. Lad brødene efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 20 min. Pensl med æg og klip 4 hak i hvert brød. Drys med hvedeklid og bag brødene midt i ovnen.

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200º.