INGREDIENSER:

2 stk.

Mel ca. 1000 g
M
ælk eller vand 6 dl
G
ær 50 g
M
argarine 50 g
S
alt 2 tsk.
S
ukker 2 tsk.

Franskbrød

Mælken lunes til den er "lillefingervarm" og gæren udrøres heri.
Margarine, salt, sukker og godt halvdelen af melet tilsættes og æltes sammen.
Resten af melet tilsættes og æltes til dejen slipper hænder og fad.
Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
Dejen æltes så luften kommer ud. Derefter formes 2 brød.
Brødene tildækkes og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted i ca. 30 min.
Brødene pensles med mælk, vand eller kaffe og snittes med en skarp kniv.
Bages i en forvarmet ovn ved 220 gr. C i ca. 35 min. til skorpen er gyldenbrun og lækker.

NB. Formbrød tages ud af formen og bages ca. 3 min. længere.