INGREDIENSER:

Hvidvin 6 dl
V
and 6 dl
S
ukker 250 g
L
imefrugter saft af 2

PYNT:
Limefrugt
12 tynde skiver
Sukker lidt

Hvidvins-sorber med lime

Kog vin, vand og sukker sammen, til sukkeret er smeltet. Smag til med limesaft, og afkøl helt f. eks. ved at stille gryden i koldt vand. Hæld blandingen i en lidt flad form f.eks. en 2 liters bageform, og frys det.

Til pynt skæres en ridse i limeskiverne, og kanten dyppes i sukker. Spred skiverne, tryk dem flade, og læg dem på en tallerken i fryseren.

Når graniteen er frosset efter 4-6 timer, skrabes den op med en ske og fordeles i glas. Den skal ligge som løse flager i glasset, så den må ikke presses sammen. Stil straks, og mens graniteen stadig er luftig, glassene i fryseren, indtil de skal serveres. Pynt med en frossen skive lime, og server straks efter glassene er taget ud af fryseren.