INGREDIENSER:

Chokolade (let) bitter
150-200 g
Smør 150 g
Sukker (ca. 2 dl) 150 g
Æg 4
Mel 90 g (ca. 1½ dl)

GLASUR:
Chokolade (let) bitter 100 g
Smør 1-2 spsk

TIL FORMEN:
Smør el. margarine
Rasp

BAGETID:
ca. 30-35 min, springform

Fransk chokolade tærte


Bræk chokoladen i små stykker og smelt den over vandbad f. eks. i en dyb tallerken, skål el. lille kaserolle, som sættes over en større kasserolle med koghed vand.

Rør imens smør og sukker godt. Skil æggene i blomme og hvide og kom én æggeblomme i ad gangen i smørsukker-massen. Rør godt imellem hver blomme.

Tilsæt den varme, smeltede chokolade under omrøring - herefter melet.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld denne i en godt smurt, raspdrysset springform.