INGREDIENSER:

6 PERSONER

Kalkunbryst 6 skiver,
u. skind og ben
Basilikum 50 g frisk
(1 st. bakke)
Mandler 50 g usmut.
Æggeblomme 1
Cremefraiche 18% ½dl
Smør 75 g
Hvidvin 2 dl tør
Piskefløde 1½ dl
Gulerødder 18 små
(haricots verts)
200 g tynde,
grønne bønner
Salt
Friskkv. sort peber

Kalkunroulader

Bank kødstykkerne flade med håndroden og krydr dem let med salt og peber. Tag et par kviste basilikum fra til pynt og kom resten i en foodprocesser sammen med mandlerne. Kør det til en fin masse.

Rør æggeblommen og cremefraichen i og krydr med salt og peber. Fordel denne mandelfars på kødstykkerne og rul dem sammen om fyldet. Bind med en bomuldstråd.

Brun rouladerne i det varme smør. Bland fløde og vin og hæld det over. Læg låg på oglad det simre ganske svagt i 40 min. Sluk, og lad rouladerne stå og trække i 14 min.

Skrab gulerødderne ganske let og kog dem under låg i 10 min. i letsaltet vand. Nip bønnerne og kog dem med de sidste 8 min. Server rouladerne med flødesaucen, de nye gulerødder og de grønne bønner. Pynt med basilikum. Giv evt. friske, skyllede blade rucolasalat til.

M. BASILIKUM OG MANDLER