INGREDIENSER:

Mørbrad á 600 g
Spegeskinke 6 tynde skiver (50 g)
Emmentalerost 75 g revet
Basilikum 1 bdt.
Persille 1 bdt. frisk bredbladet
Butterdej 350 g
Æggeblomme til pensling

TILBEHØR:
Savojkål smørdampet
Østershatte flødekogte

Indbagt mørbrad m. savojkål

Rens mørbraden fri for sener og skær en ridse ned langs midten, så der mangler 1 cm i, at den skæres helt igennem. Skær endnu en ridse ned midt i de to halvdele på samme måde. Tryk og bank mørbraden let ud. Fordel spegeskinken over kødet, og drys osten på. Skyl krydderurterne, og dup dem tørre, inden de fordeles over osten. Fold kødet om og hold det sammen med kødnåle. Brun kødet godt på alle sider i smørret. Tag den fra panden og afkøl den. Fjern evt. forsigtigt kødnålene, inden den pakkes ind i dejen.

Rul dejen ud, så den passer til at kunne foldes om kødrullen. Læg kødet midtpå, og skær dejen, der stikker ud ved siderne, i tynde strimler. Fold strimlerne ind over kødet i et fletmønster og luk godt for enderne. Pensl godt med æg, og bag den i en forvarmet ovn ved 180º i 30 minutter, til den er fint gylden og gennembagt. Servér i tynde skiver med tilbehøret.