INGREDIENSER:

4 PERSONER

Hellefiskekød 175 g
pr. person = 800 g
Hvidvinseddike ½ dl
Laurbær
Hele peberkorn
Fløde 1 l
Dijon sennep
Smør 50 g

SENNEPSSAUCE:
Noilly Prat 4 dl
H
vidvin 4 dl tør
L
øg, 3 finthakkede
P
orre, 1 finthakket
L
aurbærblade 5
P
eberkorn, 10 hvide

Julemandens hellefisk

Fisken pocheres i lage bestående af hvidvinseddike, laurbær og hele peberkorn samt vand i 5-10 minutter.

Ingredienserne til sennepssaucen koges og reduceres til 1/3. 8 dl fiskefond tilsættes og saucen reduceres til 1/3 og sigtes.

Fløden tilsættes og skal koge, til konsistensen passer. Dijon sennep tilsættes. Monteres med 50 g smør umiddelbart før servering.

Fisken serveres med aspargeskartofler, hakkede rødbeder, hakkede løg, hakkede æg, kapers og peberrod.